Hedef Kitlenin Belirlenmesi
İyi Bir Forum Rehberi Hazırlamak İçin Öncelikle Hedef Kitlenin Belirlenmesi Gerekmektedir. Forumda Yer Alan Kullanıcıların Yaş Grubu, İlgi Alanları Ve Teknik Bilgi Seviyeleri Göz Önünde Bulundurularak Rehberin Dil Ve Anlatım Tarzı Belirlenmelidir.
Basit Ve Anlaşılır Dil Kullanımı
Forum Rehberi Hazırlanırken Karmaşık Terimler Yerine, Basit Ve Herkesin Anlayabileceği Bir Dil Kullanılmalıdır. Teknik Terimler Zorunlu Olarak Kullanılıyorsa, Bunların Yanında Açıklamaları Da Verilmelidir.
Adım Adım Anlatım
Rehberde Tüm İşlemler Adım Adım Anlatılmalıdır. Özellikle Üyelik, Konu Açma, Mesaj Yazma Gibi Temel İşlemler, Görsel Destekli Olarak Açıklanabilir. Böylece Kullanıcılar Okuduklarını Kolayca Uygulayabilirler.
Güncel Bilgiler İçermesi
Forum Rehberi, Forumun Teknik Özellikleri Ve Kullanım Şartları Değiştikçe Güncellenmelidir. Eski Bilgiler Kullanıcıları Yanıltabileceği İçin, Rehberin Belirli Aralıklarla Gözden Geçirilmesi Büyük Önem Taşır.
Görseller Ve Videolarla Destekleme
Sadece Metin Kullanmak Yerine, Anlatılan İşlemleri Desteklemek İçin Ekran Görüntüleri, İkonlar Veya Kısa Eğitim Videoları Eklemek, Rehberin Anlaşılabilirliğini Artırır. Özellikle Yeni Kullanıcılar İçin Bu Yöntemler Oldukça Faydalıdır.
Sık Sorulan Sorular (S.S.S.) Bölümü Eklemek
Forum Kullanıcılarının En Çok Merak Ettikleri Soruları Bir Araya Toplayan Bir S.S.S. Bölümü Oluşturulmalıdır. Böylece Kullanıcılar Küçük Problemlerini Rehbere Bakıp Kendi Başlarına Çözebilirler.
Kategorilere Göre Düzenleme
Rehber, Konularına Göre Kategorilere Ayrılarak Hazırlanmalıdır. Örneğin:
- Üyelik İşlemleri
- Profil Yönetimi
- İçerik Paylaşımı
- Forum Kuralları
- Teknik Destek Bu Şekilde Kategorize Edilmiş Bir Yapı, Kullanıcıların Aradıkları Bilgiye Hızlıca Ulaşmalarını Sağlar.
Anlaşılır Başlıklar Kullanmak
Her Bölüm Ve Alt Bölüm Açık Ve Net Başlıklarla Belirtilmelidir. Başlıklar, Kullanıcıların İhtiyaçlarına Yönelik Olmalı Ve Aradıkları Bilgiyi Kolayca Bulabilmelerine Yardımcı Olmalıdır.
Geri Bildirime Açık Olmak
Forum Rehberi Hazırlandıktan Sonra Kullanıcılardan Geri Bildirim Alınmalıdır. Eksik Kalan Noktalar, Anlaşılmayan Kısımlar Ve Yeni İhtiyaçlar Doğrultusunda Rehber Sürekli Olarak Geliştirilmelidir.